Om oss

Musikkorpset Tempo under stevnet i Kristiansund juni 2011

Litt om korpset

Kort historikk om korpset:

Tempo ble startet 5.mars 1926. Kontingenten var da på 25 øre pr. uke.
1. og 17.mai samme år, var Tempo for første gang å høre i byens gater. Kristian Elgsaas var den musikalske drivkraften de første årene. Korpset økte fort i antall medlemmer; fra oktetten de startet med, til 30 medlemmer etter 5 år.
Tempo holdt det også gående under krigen – da med Temporevyene som var kjærkommen underholdning. Inntektene fra Temporevyene ble brukt til å bygge eget Kulturhus – Tempohuset.
16.mai 1947 holdt Tempo sin første øving i eget hus, men det ble ferdigstilt og innviet 5.juni 1948. Tempo var da det første korps i landet med eget hus.
For å sikre rekrutteringen, ble Tempo’s Guttemusikk stiftet 10.oktober 1949.

Korpset har gjennom årene hatt en del kjente både dirigenter og musikere.
Både Edvard Bræin og sønnen Edvard Fliflet Bræin har vært dirigenter.
Ivar Andresen, kjent fra HMKGarde har vært medlem og er fortsatt en kjær venn.
Flere av korpsets medlemmer har vært innom musikktroppen i HMKGarde opp gjennom årene. Høsten 2011 dro tre av korpsets unge jenter for å gjøre tjeneste i musikktroppen.
Korpset er mye ute og spiller for byens befolkning, og har i flere år deltatt som kommunens representanter under Nordiske Dager både hjemme og i vennskapsbyene i Sverige, Danmark og Finland.
Korpset har også deltatt i NM Janitsjar hvert år siden 2009. Samholdet i korpset er bra, og medlemmene er nesten som en familie – både gammel og ung. Dagens medlemmer er i alderen 16-68 år.
Søk
Driftes av Styreportalen AS